Blog – Vierdaagse en Bergman clinics

Oeh wat was het een spannende week! Vandaag ben ik jarig en heb ik de rust om dit uit te schrijven en te vertellen.

Allereerst de vierdaagse. We zijn binnen! De inschrijving met de Via Vierdaagse is gelukt, de bevestiging zit in de mail en we krijgen het trainingschema inclusief tips al via de app. We gaan de goede kant op met de trainingen en lopen al meer dan het schema aangeeft. Dat geeft vertrouwen. Mijn oude hardloopschoenen doen het goed tot nu toe, maar er komen nieuwe en de afspraak staat!

Bergman Clinics
Maar dat was niet het spannendste of belangrijkste van deze week. Ik ben maandag namelijk naar Bergman clinics geweest. Eindelijk was het zover en werd er gekeken of ik in aanmerking kom voor een buikwandcorrectie. Ik was superzenuwachtig. Ik wil het zo graag!

Wat veel mensen niet weten is dat ik last heb van ontstekingen (vooral in de zomer). Daarnaast kan ik veel kleding niet aan. Afgelopen zomer heb ik mijn dieptepunt bereikt en was de maat vol! Mama en ik waren op vakantie in Rhodos. Bij een bezoekje aan de stad zijn we ook nog even gaan winkelen en vond ik een superleuk rokje! Hij had aan de voorkant allemaal knopen en zo ging hij ook dicht. Bij de laatste knoop zat mijn vel ertussen en kreeg ik het niet meer los. Blinde paniek!! Gelukkig kwam ik er zonder kleerzeuren uit en had ik alleen een klein schrammetje op mijn buik. Maar de emotionele schade was groot. De maat was vol! Ik was er klaar mee!

De dokter zag gelukkig gelijk mijn zenuwen en naar wat korte vragen mocht ik mijn buik al laten zien, voor hij de andere vragen zou stellen. Hij snapte precies waarom ik het wil en na wat trekken en voelen, ben ik goedgekeurd. 25 augustus (na de vierdaagse en het afbouwen van mijn trainingsschema) gaat het gebeuren. Ik heb dan voor het eerst (sinds ik me echt kan herinneren) een platte buik. Zonder loshangend vel, zonder ontstekingen en met leuke kleding.

Weegschaal
Toen de dokter vroeg hoeveel ik weeg, moest ik even goed nadenken. Ik had er al zolang niet opgestaan. Ik weet dat ik door de drukte en stress van de afgelopen maanden wel iets was aangekomen. Hij zette me gelukkig niet op de weegschaal maar vroeg me hoeveel ik wil wegen als ik onder het mes ga. Ik zei meteen: “80 kilo!”

De volgende ochtend ging ik op de weegschaal staan en ja er moet even wat veranderen. Het is gelukkig maar 4 kilo! Maar die 4 kilo moeten er wel weer af. Er gaat dus een rem op mijn eten en ik zal even moeten opletten. Maar ook dat komt wel weer goed 

Liefs,
Lil

Heb je een vraag of wil je meer weten?

In een GRATIS persoonlijke intake luister ik naar jouw verhaal
en bepaal ik samen met jou het traject. Stuur mij een bericht!

Ik reageer binnen 24 uur.