Ingrediënten 2 personen

– 2 courgettes
– 200 gram mager rundergehakt of vega gehakt
– 1 ui
– 1 knoflookteentje
– 1 tl paprikapoeder
– 1tl uienpoeder
– 40 gram geraspte kaas
– Olijfolie
– Zout & peper

– Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een grote ovenschaal of bakblik in met olijfolie.
– Snij de courgettes in de lengte door en verwijder de zaadlijsten met behulp van een lepel.
– Leg de courgette helften met de snijvlakken omhoog in de ovenschaal. Besprenkel met één el olijfolie en zet 10 minuten in de oven.
– Schil en snipper de ui. Schil de knoflook en snij fijn. Fruit beide met 2 el olijfolie aan in een koekenpan. —- Zet vervolgens het vuur hoog en rul het rundergehakt mee. Laat 5 minuten bakken. Bestrooi met zout, peper, paprikapoeder en uienpoeder
– Neem de schaal uit de oven en verdeel het gehaktmengsel over de courgettes.
– Strooi de kaas eroverheen
– Zet de gevulde courgettes 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Gevulde Courgette

Heb je een vraag of wil je meer weten?

In een GRATIS persoonlijke intake luister ik naar jouw verhaal
en bepaal ik samen met jou het traject. Stuur mij een bericht!

Ik reageer binnen 24 uur.