In deze blog vertel ik mijn ervaring met Powerslim. Als PowerSlim coach kan ik natuurlijk niet achterblijven. Ik vind dat je het dieet zelf gevolgd moet hebben om te vertellen hoe het werkt, waar de moeilijke punten zitten en of  het makkelijk is in het dagelijkse leven. Daarnaast wil ik nog wat kilo’s afvallen om op een gezond gewicht te zitten. Dat vind ik een prettig idee. Ik begin dus per 19 oktober 2019 met PowerSlim en deel hier mijn ervaringen. Lees elke week mijn weg naar resultaat en welke dingen ik wel en niet lekker vind.

Week 2 – Love it with Lil is geopend

Mijn week begon een beetje vreemd. Vele van jullie weten dat ik naast mijn praktijk ook nog een baan heb als marketeer. Daar doe ik marketing voor winkelcentra en winkelgebieden in Nederland. Vorige week heb ik tegen mijn baas gezegd dat ik per 1 januari niet meer vast bij hun blijf werken. Ik merk dat ik de combinatie heel moeilijk vind omdat het veel aandacht en energie vraagt. Ik wil mij meer focussen op Love it with Lil en daarnaast hun en mijn klanten niet te kort doen. Vandaar de keuze. Maandag gingen we dat vertellen aan de collega’s en dat was een last van mijn schouders! Ik voelde ook weer ruimte voor creativiteit. En dat had ik zo aan mijzelf gemist.

Deze maandagavond namen we afscheid van een collega. Dit was het eerste moment dat ik het echt moeilijk had. De taart van die ochtend (van een jarige collega) kon ik makkelijk laten staan. Ik pakte namelijk een PS melk chocolade chunck reep wat voor mij ook echt een verwenmoment is. Maar het moeilijke moment kwam die avond. We gingen naar de kroeg om een borrel te doen. Daar horen hapjes bij! Er was een plankje met kaasjes besteld dus daar kon ik lekker van eten. Echter stond er voor mij neus ook een schaal met nacho’s (ja, die met heel veel kaas, crème fraise en guacamole). Ook de gefrituurde kipstukjes en de kaasstengels stonden voor mijn neus. Ik voelde me sterk en ik heb ook niets gepakt, maar soms hoor je dat stemmetje dan toch in je hoofd. “Ach, dat ene chipje”. Ik wil graag in ketose blijven zodat ik lekker blijf afvallen en niet wat dagen ga achter lopen.

’s Avonds was ik deze week vaak nog druk met het in elkaar zetten van kasten, het schilderen van mijn bureau of het verhuizen van spullen uit mijn woonkamer naar het pandje. Woensdagavond en donderdag was het zover! We gingen inrichten. De 11(!) Powerslim dozen die toen nog netjes opgestapeld stonden mochten nu eindelijk de nieuwe kasten in. Mijn moeder kwam speciaal uit Limburg om mij te helpen en dat is zo fijn. Als iemand begrijpt wat ik in mijn hoofd hebt dan is dat mama! Het ging sneller dan we verwacht hadden. Woensdagavond hadden we dus spontaan besloten om nog even een hapje te eten. Een klein beetje vieren en dan kon mama ook een wijntje drinken! Heerlijk gegeten. Een rundercarpaccio vooraf en een eendenborstfilet als hoofdgerecht. I.p.v de cranberry compote die erbij zat (vol natuurlijke suikers) had ik een jus gekozen. En de patatjes laten vervangen voor salade. Ik had twee wijntjes bij het eten. Wit uiteraard!! Want daar zitten minder koolhydraten in.

Donderdagochtend stond ik op en ik had het gevoel of ik twee flessen op had. Ik weet dat dit een bijwerking kan zijn van ketose maar ik ben normaal helemaal niet gevoelig voor alcohol. De hele dag heb ik een kater gehad van twee wijntjes! En dat op een dag dat er beslissingen genomen moesten worden over planten, inrichting van de keuken en andere “belangrijke zaken”. Ik heb soms een beetje last van keuzestress en die kater kon ik daar niet bij gebruiken! Al met al waren we om 14.00 uur klaar voor hoog bezoek van PowerSlim om te kijken of ik alles in orde heb. En yes! Alles was goed! Ik mag starten.

Vrijdag was mijn eerste dag open en oh wat heb ik genoten van mijn eerste PowerSlimmers. Het voelt echt als een overwinning en alles komt bij elkaar! Ik ben supertrots. Lekker in de avond bij vriendinnetjes gegeten die speciaal voor mijn koolhydraatarm gekookt hadden. Heerlijk dat dat gewoon kan. Bedankt Lieverds.

Nu is het zaterdagochtend en heb ik mij weer gewogen. Ik weeg nu 84.5 kilo en dat betekent dat ik (na de slechte eerste week) deze week onder het genot van twee etentjes en wat wijntjes 1 kilo ben afgevallen! Ik ben er super blij mee. Helemaal omdat ik weet dat ik nu weer ga beginnen met sporten. Ook deze ochtend had ik een kater van 1,5 wijntje dus ik ga geen alcohol meer drinken als ik daar niet extreem behoefte/zin in heb. Ik kan er gewoon niet meer tegen! Zin in de derde week waar ik ook weer 3 keer kan gaan sporten.

Ik ben benieuwd hoe deze week weer gaat lopen.

Oh en dan natuurlijk nog de favoriet van deze week: de Stracciatella ontbijtpudding, de dropjes en het sesam-lijnzaadbrood. Hmmmm..

PowerSlim Dropjes

Heb je een vraag of wil je meer weten?

In een GRATIS persoonlijke intake luister ik naar jouw verhaal
en bepaal ik samen met jou het traject. Stuur mij een bericht!

Ik reageer binnen 24 uur.