In deze blog vertel ik mijn ervaring met Powerslim. Als PowerSlim coach kan ik natuurlijk niet achterblijven. Ik vind dat je het dieet zelf gevolgd moet hebben om te vertellen hoe het werkt, waar de moeilijke punten zitten en of  het makkelijk is in het dagelijkse leven. Daarnaast wil ik nog wat kilo’s afvallen om op een gezond gewicht te zitten. Dat vind ik een prettig idee. Ik begin dus per 19 oktober 2019 met PowerSlim en deel hier mijn ervaringen. Lees elke week mijn weg naar resultaat en welke dingen ik wel en niet lekker vind.

Week 3 – De “moeizame” start

Als PowerSlim Coach word ik door mijn lichaam goed op de proef gesteld! Ik vertel jullie daar in deze blog meer over. Op het moment dat ik deze blog schrijf ben ik officieel 3 weken aan het PowerSlimmen.

De keuzes maken in het eten, het volhouden om geen misstappen maken en het inpassen in mijn dagelijkse leven vallen mij niet tegen. Ik vind het vooral een makkelijk dieet waarin ik vaak het gevoel heb mijzelf te verwennen en te “cheaten”. Zo zit ik momenteel aan de PowerSlim toast met chocolade hazelnootpasta. Dit heb ik in 2,5 jaar niet zonder schuldgevoel gegeten. Zo fijn!

PowerSlim Hazelnootpasta

Deze week was een rustige en stabiele week. Leuke nieuwe PowerSlimmers aangesloten die het allemaal goed doen! Ik had geen etentjes, geen vreemde werktijden of stressfactoren. Vrijdagmiddag ben ik om de week af te sluiten nog heerlijk naar de sauna geweest met een vriendin. Met een PowerSlim reep als tussendoortje en aangepaste salade als diner. Dit is dus ook allemaal mogelijk, heerlijk!

In mijn traject van afgelopen 2,5 jaar heb ik elke dag calorieën geteld met een app. Mijn grootse uitdaging in dit dieet is dus eigenlijk het niet tellen calorieën, het niet weten hoeveel je eet en het gevoel van onmacht. Dit is voor mij ook een reality-check. Want wat is het heftig om te merken dat je liever niet meer eet zonder dat je weet wat je eet. Ik betrapte mijzelf daar vrijdag avond weer op. Die salade in de sauna was superlekker en ik heb er enorm van genoten, maar ik had geen app bij de hand om even in te voeren wat erin zit. Ik heb mijzelf echt moeten tegenhouden om dat ’s avonds op de bank niet even te doen. Dit zal ook per week wel makkelijker worden. Ik heb er gelukkig ook niet elke dag last meer van.

Loslaten, Lilly. Loslaten! Ik merk dat ik het heel moeilijk vind. Dat komt ook omdat ik een van de weinige gevallen ben die geen vliegende start heeft met PowerSlim. En ik hoor je nu denken: ‘Mens, 0,5 kilo per week, daar teken ik voor’. Dat klopt ook en ik ben daar blij mee. Maar eerlijk is eerlijk. Ik wil ook wel 1-1,5 kilo per week willen afvallen. Het is dan ook toevallig dat ik vandaag een filmpje zag van SuperSlimmer Brenda zag. Zij had ook een moeilijkere start maar hield vol! Daarna heb ik nog wat vergelijkbare verhalen op de PowerSlim site gelezen en kwam het geruste gevoel weer terug. Elk lichaam is anders en maakt de omschakeling moeilijker of juist makkelijker.

Deze week heb ik ook met andere factoren te maken. Zo ben ik weer gaan sporten (krachttraining en spinning) na twee maanden. Mijn spiermassa was dus ineens wel weer toegenomen. De weegschaal stond nu op 84 kilo precies en dat betekent deze week 0,5 kilo minder ( de teller staat op -2,1 kilo). Er is wat af en dat is het belangrijkste! Ik blijf 3 tot 4 keer per week sporten waardoor dat ook stabieler wordt. Daarnaast viel mij één belangrijk ding op. Omdat ik allang aan het afvallen ben weet ik ook dat je soms stil staat. Die momenten val ik terug. Als het niet hard genoeg gaat vind ik mijzelf zielig en trakteer ik mij op wat lekkers (lees: ik overeet mijzelf flink en heb daarna spijt). Ik moet zeggen dat ik die behoefte nu niet of nauwelijks voel. Al neem ik wel een lekker PowerSlim chipje vanavond.

Vol goede moed en met enorm veel motivatie ga ik de vierde week tegemoet.

Fijne week allemaal

Heb je een vraag of wil je meer weten?

In een GRATIS persoonlijke intake luister ik naar jouw verhaal
en bepaal ik samen met jou het traject. Stuur mij een bericht!

Ik reageer binnen 24 uur.