Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl paprikapoeder, liefst pittig
  • 1 blikje tomaatblokjes (400 g)
  • 2 tl tijmblaadjes
  • 2 tl rietsuiker (kan je ook weglaten)
  • 10 g koriander, fijngehakt
  • 10 g bladpeterselie, fijngehakt
  • 4 eieren
  • cayennepeper, naar smaak

Bereidingswijze
Stap 1: Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook en paprika 5 minuten. Voeg de komijnzaadjes en paprikapoeder toe en bak een paar minuten mee.
Stap 2: Voeg de tomaatblokjes, tijmblaadjes en suiker toe en roer alles goed door. Zet een deksel op de pan en laat de saus 10 minuten zachtjes koken.
Stap 3: Roer de helft van de kruiden erdoor en maak vier kuiltjes in de saus. Breek de eieren boven de kuiltjes en gaar ze 5 minuten in de saus met een deksel op de pan.
Stap 4: Bestrooi met een beetje cayennepeper en met de rest van de kruiden. 

Shaksuka

Heb je een vraag of wil je meer weten?

In een GRATIS persoonlijke intake luister ik naar jouw verhaal
en bepaal ik samen met jou het traject. Stuur mij een bericht!

Ik reageer binnen 24 uur.